Meslek hayatının son sergisinde Züleyha öğretmene duygu dolu sürpriz Meslek hayatının son sergisinde Züleyha öğretmene duygu dolu sürpriz

Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezi Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

2024 LGS Başvuru Tarihi

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran 2024'te yapılacak Merkezi Sınav için başvurular, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvuruların onaylanması için son tarih ise 1 Nisan 2024 olarak belirlendi.

LGS Sınav Giriş Belgesi Alma

Sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024'ten itibaren elektronik ortamdan alınacak ve öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

LGS’de Hangi Konularda Kaç Soru Var?

Sınav, 1 oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden oluşacak; 2. oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular içerecek. Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek ve öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS Sonuçları Ne  Zaman Açıklanacak?

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Kaynak: Haber Merkezi