Çinli otomotiv devi Chery, yatırım kararını açıkladı. Daha önce Türkiye'de de yatırım yapabileceğini belirten Chery, rotayı başka bir yere çevirdi. Bu durum, Volkswagen'in Manisa'da kurmayı planladığı fabrikaya benzer şekilde Chery'nin de farklı bir bölgeyi tercih ettiğini gösteriyor.

Çinli otomotiv devi Chery, yatırım kararını açıkladı. Daha önce Türkiye'de de yatırım yapabileceğini belirten Chery, rotayı İspanya'ya çevirdi.


 

Türkiye’den İspanya’ya Çevrildi

İspanyol hükümeti ve Japon üretici EV Motors, Çinli Chery Auto'nun Avrupa'daki ilk üretim tesisi olan İspanya'da otomobil üretimine başlamak için anlaşmaya yakın olduklarını açıkladı. İspanya Sanayi Bakanlığı da, Chery Auto'nun Barselona kentinde üretime başlamak için bir anlaşmanın yakında resmileştirileceğini belirtti.

EV Motors Barselona sözcüsü, İspanyol heyeti ile Chery'nin Çin'deki görüşmelerinin ardından anlaşmanın ortaya çıktığını ifade etti. Chery'nin geçen sene Türkiye'de üretim için ilgili bakanlıklarla görüşmelere başladığını belirtmesine rağmen henüz anlaşmaya ilişkin bir açıklama yapmadığı bildirildi.


 

Tiryakilere mayıs şoku! Sigaraya bir zam daha geldi! Tiryakilere mayıs şoku! Sigaraya bir zam daha geldi!

Nissan’ın Fabrikasında Üretim Yapacak

Chery, İspanya'da otomobil satışına 2024'ün başında başlamıştı ve Reuters'ta yer alan habere göre, Japon otomobil üreticisi Nissan'ın 2021 yılında kapattığı fabrikada araç üretmeyi hedefliyor. Anlaşmanın resmileşmesi durumunda, Nissan'ın fabrikasının kapanmasıyla ortaya çıkan bin 600 kişilik istihdamın bir kısmının geri kazanılması bekleniyor.

İspanya'nın Chery'ye herhangi bir kamu yardımı teklif edip etmediği konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı. Bu gelişme, dünya otomotiv devi Volkswagen'in Manisa'da kurmayı planladığı fabrika projesinin hayata geçirilmemesinin ardından Türkiye'nin otomotiv sektöründeki son durumunu yansıtıyor.

Otomobil devi Volkswagen de daha önce Manisa'da fabrika kurmak için şirket kurmuştu. Ancak, planlanan yatırım hayata geçmedi.

Kaynak: Haber Merkezi