İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç iş dünyasının gündemine ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Avdagiç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) sıkılaşma adımlarına değinerek, "Bizim ülke olarak en kısa zamanda, etkili bir şekilde enflasyonu aşağıya çekmemiz lazım. Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok." dedi.

"Asgari ücret 1 yıllık açıklandı"

Asgari ücrete ara zam beklentileriyle ilgili olarak Şekib Avdagiç, asgari ücretin yıllık olarak belirlendiğini ve iş dünyasının bu çerçevede bütçe hazırlıklarını gerçekleştirdiğini ifade etti.

Avdagiç, "İstanbul Ticaret Odası olarak, asgari ücret konusunda spekülasyonlara girmiyoruz. Kamunun belirlediği asgari ücret ve çerçevesi mevcut. Biz ve temsil ettiğimiz şirketler, bu çerçeve doğrultusunda bütçelerimizi oluşturduk. Devletin bu yıl için belirlediği politikayı takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Çiftçileri ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kredi limitleri… Çiftçileri ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Kredi limitleri…

"Yüzde 55'i çalışanın eline geçiyor"

Şekib Avdagiç, aylık 100 bin lira brüt maaşlı çalışanın eline geçen oranın yüzde 55 olduğunu belirterek, "Yani işverenin cebinden çıkan paranın sadece yüzde 55'i çalışanın eline geçiyor. Bu konudaki düzenlemeleri gözden geçirmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA