Cansever, atmosferde bulunan çeşitli polenlerin alerjik reaksiyonlara sebep olduğunu, bunların şeffaf burun akıntısı, tıkanıklık, burun ve gözlerde kaşıntı gibi semptomlara yol açtığını ifade etti. Bahar aylarında polenlerin yoğun olduğunu ve bu dönemde alerjik semptomların arttığını vurguladı.

5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Türkiye’nin her yerinden talep var! 5 bin yıllık tedavi şifa dağıtıyor! Türkiye’nin her yerinden talep var!

Gribal enfeksiyonlarla bahar alerjisinin sıkça karıştırıldığını dile getiren Cansever, alerjik hastalarda polenlere maruz kalındığında uzun süren semptomların olduğunu, gribal semptomlarda ise ateş, halsizlik gibi belirtilerin eşlik ettiğini söyledi. Bu nedenle doğru teşhisin önemine dikkat çekti ve yanlış teşhisin gereksiz tedavi maliyetlerine ve yan etkilere neden olabileceğini vurguladı.

Bahar alerjisinin çocukların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceğini belirten Cansever, alerjik hastalıkların tedavisinde öncelikli olarak alerjenlerden korunmanın önemli olduğunu ve bu konuda ailelere önerilerde bulundu.

Bu hastaların tedavisindeki en önemli yöntemin alerjenden korunma olduğunu vurgulayan Cansever, şöyle devam etti: "İstediğiniz kadar ilaç verin, çocuk ağacın altında piknik yapıyorsa, o polene yoğun bir şekilde maruz kalıyorsa şikayetleri kontrol altına girmeyecektir. Birincil yöntem korunma, polenlerden uzak durma. Gözlük, maskeyle o alanlara çıkabiliriz. Evimizi, polenlerin daha az yoğun olduğu akşam saatlerinde, yağmurlu saatlerde havalandırmalıyız. Çocuklar dışarıdan geldiği zaman, aile bireyleri dışarıdan geldiği zaman kıyafetleri hemen hızlı bir şekilde çıkarıp saçımızı yıkamalıyız. Balların içinde ciddi manada polen ekstresi olabiliyor. Bal yedikleri zaman bu çocukların şikayetleri artıyor. Hatta aileleri bazen bize diyorlar ki 'Hocam şikayetleri geçmiyor.' Meğer çocuğa sabah akşam öksürmesin diye bal veriyor, o da öksürüklerini daha da arttırıyor."

Ayrıca, bahar alerjisinin kontrol altına alınmaması durumunda astım riski oluşturabileceğini belirtti ve alerji tedavisinde etkin bir yöntemin alerjenden korunma olduğunu vurguladı.

Genetik faktörlerden çevresel etmenlere kadar birçok etkenin alerjik reaksiyonları tetikleyebileceğini ifade eden Cansever, alerjik hastalıkların tedavisinde bireylerin yaşadığı çevrenin ve iklimin de dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA