Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir canlı yayında enflasyonla ilgili net tarih verdi ve yeni vergilerin getirilip getirilmeyeceğini, KDV ve gelir vergilerinde artış olup olmayacağını açıkladı.

Enflasyon 3 Temmuz’dan İtibaren Düşecek

Şimşek, enflasyonun 3 Temmuz'dan itibaren düşmeye başlayacağını belirterek önemli detaylar paylaştı. Bakan Şimşek, enflasyonun nasıl ve ne zaman düşeceği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Enflasyon Temmuz 3'ünden itibaren düşmeye başlayacak. Çünkü çıktı açığı Temmuz'da eksiye dönüyor. Baz etkisi var. Para politikası gecikmeli çalışıyor. Başından beri enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacak diyoruz. Enflasyonda düşüş trendi başlamış durumda. Bir program var sabırla kararlılıkla uygulayacağız." dedi.

Yeni Vergiler Getirilecek Mi, KDV ve Gelir Vergisi Arttırılacak Mı?

Şimşek, yeni vergilerin getirilmeyeceğini, KDV ve gelir vergisinde bir artış yapılmayacağını yüzde 20’nin üst limit olduğunu söyledi.

Şimşek şu açıklamayı yaptı:

17 Mayıs Cuma Manisa altın fiyatları 17 Mayıs Cuma Manisa altın fiyatları

Dışardan borçlanmak yerine açığı azaltmaya gittik. Bundan dolayı vergi artışlarına gittik. Bunlar doğrudan doğruya enflasyon. 2024'te bunlar olmayacak. Bunlar da tek seferlik etkiler. Enflasyonist yeni vergi olmayacak. OVP'de çok net bir şekilde vergiler için çerçeve çizdik. Biz KDV genel oranını artırmayacağız, yüzde 20 üst limit. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini artırmayacağız. Çok netiz bu konuda. Ancak istisna muafiyetleri gözden geçireceğiz. Bunlarda verimlilik ne durumda bakacağız.

Kaynak: Haber Merkezi