Bengay krem sporcular başta olmak üzere pek çok insan tarafından sıklıkla kullanılıyor. Kas ve eklem ağrılarına iyi geldiği bilinen Bengay krem ne işe yarar merak ediliyor. Bengay kremin kullanım yöntemlerinden yan etkilerine kadar tüm bilinmeyenleri derledik. Ayrıntılar ilerleyen satırlarda…

Bengay Krem Ne İşe Yarar?

Bengay krem, cilt üstüne uygulanan bir ağrı kesici ve iltihap gidericidir. Genellikle kas ve eklem ağrılarında kullanılır. Ağrı yaşanılan bölgeye sürüldüğünde içindeki mentol sayesinde bu bölgelere serinlik hissi verir. Bu serinlik hissini ise ilgili bölgedeki damarları genişleterek sağlar. Bengay krem ne işe yarar sorusunun farklı yanıtları da bulunuyor. Şimdi Bengay kremin faydalarına bakalım…

Bengay aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

  • Kireçlenme
  • Eklem iltihabı, eklem bölgesinde ağrılı şişlik
  • Tendon iltihabı, tendon kılıfı iltihabı
  • Ezilme ve burkulma
  • Kas iskelet sistemi hastalıkları

Bengay Krem Ne Ise Yarar 4

Bengay Krem Nedir?

Bengay krem ne işe yarar sorusuna cevap verdikten sonra Bengay kremin içeriğine ve etkin maddelerine göz atalım.

Sarıgöl'de 390 ünite kan toplandı Sarıgöl'de 390 ünite kan toplandı

Bengay cilde sürülerek kullanılan bir kremdir. Krem, beyaz renkte ve yağsız şekilde üretilir. 50 gram’lık tüplerde satılır. Bengay kremin içeriğinde etkin maddeler ve yardımcı maddeler bulunur. Bengay kremin etkin maddeleri metal salisilat ve mentoldür.

Metil salisilat, ağrı kesici ve iltihap giderici özelliğe sahip bir maddedir. Mentol ise damarları genişleterek uygulanan bölgenin serinlemesini sağlar. Bengay krem neden yakar sorusunun cevabı da içeriğindeki mentoldür.

Bengay kremin yardımcı maddeleri ise şu şekildedir:

  • Hystrene
  • Gliserol monosteara
  • Susuz lanolin
  • Tween 85
  • Span 65
  • Trietanolamin
  • Su

Bengay Krem Ne Ise Yarar 5

Bengay Krem Nasıl Kullanılır?

Bengay krem, doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır. Yine de Bengay krem prospektüsüne göre bir kullanım şekli vardır. Bengay kremin farklı yaş gruplarına göre kullanım şekilleri bulunmaktadır.

Bengay kremin erişkinlerde kullanımı şöyledir:

  •  Bengay krem erişkin yaşa sahip kişilerde ağrılı bölgeye günde 2-3 kez sürülerek kullanılır. Krem, ince bir tabaka şeklinde ağrılı bölgeye sürülür. Kremin yeteri kadar sürüldüğünden emin olunmalıdır. Krem cilt tarafından tamamen emilinceye kadar ilgili bölge ovulur.

Bengay kremin çocuklarda kullanımı aşağıdaki gibidir:

  •  Bengay krem, 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz.

NOT: Bengay kremi gereğinden fazla kullanmamak önemlidir. Aşırı kullanım gerçekleştirdiyseniz muhakkak bir uzmana başvurmalısınız. Kremin yutulması durumunda da mutlaka doktorunuza görünmelisiniz.

Bengay Krem Ne Ise Yarar 3

Bengay Krem Yan Etkileri

Bengay krem, diğer tüm ilaçlarda olduğu bazı kişilerde yan etkiler gösterebilir. Bu yan etkiler, kremin içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde görülebilir.

Bengay kremin hafif ve ciddi yan etkileri bulunur. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Bengay’ın hafif yan etkileri şunlardır:

  • Uygulanan bölgede yanma, kaşınma, dökülme, kızarma, kabarma, tahriş ve ağrı.

Bengay’ın ciddi yan etkileri ise şu şekildedir:

  • Yüz, dudak, el, bilek ve ayaklarda şişme
  • Ağız ve boğazda nefes almayı ve yutkunmayı zorlaştıran şişme

Bengay bazı kullanıcılarda bu yan etkileri gösterebilir. Yan etkilerin herhangi birini kendinizde fark ederseniz mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Bengay Krem Ne Ise Yarar 1

Bengay Krem Fiyatı 2024

Bengay krem, ağrı kesici ve iltihap giderici olarak kullanılır. Bu kremi kullanacak hastalar Bengay krem fiyatını merak ediyor. Bengay krem, doktor tarafından reçetelendiğinde ücretsiz şekilde alınabilir. Ancal Bengay kremi reçetesiz olarak almak isteyen kişiler krem için bir ücret ödemelidir.

Bengay krem fiyatı 2024 yılında şu şekildedir:

  • Bengay krem eczane fiyatı Mayıs 2024 itibarıyla 76,92 TL’dir. Bu fiyat eczaneye göre değişiklik gösterebilir.

Bengay Krem Kullananlar

Bengay krem ne işe yarar sorusunun yanında kullananların yorumları da önem arz ediyor. Bu konuda internette bir araştırma yapıldığında genel olarak Bengay kremden memnun olunduğu izlenimi oluşuyor.

Özellikle futbol, basketbol ya da voleybol maçı yapan kişilerde oluşan rahatsızlıklarda Bengay kremin kullanıldığı görülüyor. Ayrıca teknoloji çağı olan gününüzde bilgisayar ve telefon başında çok kalındığında meydana gelen kas ağrılarında Bengay kremin etkili olduğu okunuyor.

İşte, Bengay krem ne işe yarar sorusuna yapılan yorumlardan bazı örnekler:

  • “15 dakikada boyun ağrımı geçirdi. Çok iyi ürün tavsiye ederim.”
  • “Bilgisayar başında fazla kalmamın üzerine koşarken bir de sol bacağımı sakatlayınca dün kendisiyle tanıştım. Sırtımın ve bacağımın ağrısından uyuyamıyordum. Sağ olsun mucizevi buluş sayesinde 5 dk. içinde rahat rahat uykuya dalmışım. Herkese tavsiye ederim.”
  • “Ucuz, meşhur fakat mucizevi ilaç. İyi ki varsın Bengay. Ağrıyan kasın üzerine sürülür, biraz üşüneceği için üstüne herhangi bir bez sarılır.”

Sık Sorulan Sorular

Bengay krem ne işe yarar konusuna dair sık sorulan soruları yanıtladık.

Bengay Krem Hamilelikte Kullanılır mı?

Bengay kremi hamileliğiniz sırasında kullanmak istiyorsanız doktorunuza ya da eczacınıza başvurmalısınız. Doktorunuz değerlendirmeleri sonucunda sizi yönlendirecektir.

Bengay Krem Reçetesiz Alınır mı?

Evet, Bengay krem reçetesiz alınır. Ancak Bengay kremi reçetesiz almak istiyorsanız devletin krem ücretini karşılamayacağını bilmelisiniz.

Aile Hekimi Bengay Yazabilir mi?

Evet, aile hekimleri Bengay kremi reçeteleyebilir. Branş doktoruna gitmeden kendi aile hekiminize giderek Bengay kremi yazdırabilirsiniz

Muhabir: Özkan Çelik