Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'nin kuzeyine yardım ulaştırılmasını engellediğini dile getirdi. Lazzarini, İsrail'in Gazze'yi aç ve susuz bıraktığına dikkat çekerek, son bir ay içinde bölgeye yardım götüremediklerini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyine en son 23 Ocak'ta gıda yardımı ulaştırdıklarını ifade etti.

Orta Doğu’da hareketli saatler! Orta Doğu’da hareketli saatler!

UNRWA'nın Gazze'ye düzenli olarak gıda konvoyu gönderilmesi halinde kıtlığın engellenebileceğini vurgulayan Lazzarini, ancak bu çağrıların İsrail tarafından reddedildiğini ve görmezden gelindiğini belirtti. Lazzarini, yaşanan durumu "insan yapımı bir felaket" olarak nitelendirerek, gelecek günlerin insanlığın ve değerlerin bir kez daha sınanacağını ifade etti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da dikkat çeken Lazzarini, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını aktardı. Bu çerçevede, Gazze'deki insani krizin derinleştiği ve uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.


 

Kaynak: AA