Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal ve tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla bir dizi proje başlatarak üreticilere desteğe devam ediyor. Bu kapsamda 'Büyükbaş Hayvanlarda Sağım Hijyeni Projesi' kırsal kesimde yaşayan üreticilere hayvan ürünlerini daha sağlıklı bir şekilde sunma imkanı sağlıyor.

Hijyen setleri, hem büyükbaş hayvanların hem de üreticilerin üretim sürecini hastalıklardan koruyarak gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.

Banka emekli promosyon ücretlerini güncelledi! Banka emekli promosyon ücretlerini güncelledi!

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler proje kapsamında Gördes ilçesinin Köseler Mahallesi’nde, 10 baş ve altında büyükbaş sağmal hayvan varlığına sahip üreticilere sağım hijyen seti dağıtarak üreticiye destek oldu.

Hijyen Seti, sağım öncesi meme dezenfektanı, sağım öncesi meme daldırma kabı, sağım sonrası meme dezenfektanı ve sağım sonrası meme daldırma kabını kapsıyor. Üretimde hijyeni arttıracak olan bu hijyen seti üreticiye yüzde 100 hibeli olarak teslim edilirken mahalle sakinlerine hijyen ürünlerinin kullanımı hakkında bilgi verildi.

Üreticiler, destekleri nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi