Zimbabve'de yaşanan ilginç bir olayda, 56 yaşındaki Ishmael Chokurongerwa'nın peygamber olduğunu iddia ederek halkı kandırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Chokurongerwa'ya çocuk istismarı suçlaması yöneltildi ve polis operasyonuyla Chokurongerwa'nın özel mülkünde bulunan 251 çocuk kurtarıldı.

Doğum belgesi olmayan 246 çocuğun tespit edildiği ifade edildi.

Mezarlar bulundu

Çocukların ucuz iş gücü olarak kullanıldığı belirtilirken, özel mülkte yaşamını yitiren ve isimsiz mezarlarla ilişkilendirilen çocukların varlığı da ortaya çıkarıldı.

BBC'nin aktardığına göre, Ishmael Chokurongerwa'nın yedi takipçisiyle birlikte perşembe günü mahkeme karşısına çıkarıldığı ve tutuklandığı bildirildi.

Ayrıca, sekiz sanığa çocuk haklarını ihlal etmenin yanı sıra cenaze yasalarını ihlal suçunun da yöneltildiği belirtildi.

Yasaya aykırı uygulamaları destekliyorlar

Chokurongerwa, Zimbabve'deki Apostolik kiliselerinin bir üyesidir ve bu kiliseler yasalara aykırı uygulamaları benimsemektedir, bu da çocuk evliliklerini içerir.

Birleşmiş Milletler'e göre, Zimbabve'de bu kiliselere katılan yaklaşık iki milyon kişi bulunmaktadır, bu da nüfusun yaklaşık %6'sına denk gelir. Bu kiliseler, modern tıbbı reddeder ve ibadetlerini genellikle açık havada gerçekleştirirler.

Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi Gazze’de can kaybı 34 bin 97’ye yükseldi

Kaynak: BBC