2024 yılında emeklilere yönelik belirlenen zam oranları açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL seviyesine yükseltildi. Ancak bu zam oranının enflasyon karşısında erimesiyle birlikte gözler ek zam beklentisine çevrildi. Emekli maaşlarına ek bir zam yapılacak mı sorusuna ise SGK Uzmanı Özgür Erdursun güzel bir haberle yanıt verdi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için borçlara af getiriliyor.

Bilekler dolup taşacak! Bu bileziği gören kuyumcuya koşuyor! Bilekler dolup taşacak! Bu bileziği gören kuyumcuya koşuyor!

Emekliler bayram edecek

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından beklenen bir haber paylaştı. Milyonlarca emekli bu haberi büyük bir merakla bekliyordu. Erdursun, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekerek, 2024'ün ikinci yarısında vergi borçlarına af gelebileceğini belirtti. "2024'ün ikinci döneminde bir yapılandırma yasası çıkabilir" diyen Erdursun, yaptığı açıklama ile milyonları heyecanlandırdı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat

Özgür Erdursun, borç affı iddiasıyla ilgili paylaşımında şu sözleri dile getirdi:

"Son olarak 7440 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’ 31.12.2022 tarihine kadar vergi ve sigorta prim borçları için yapılandırma (halk dilinde af ancak bu bir af değildir, verginin aslı silinmez, gecikme faizinin bir kısmı silinir, borç taksitlere bölünür) gelmişti. 2024'de tekrar bir yapılandırma ihtiyacı doğacaktır. 2024'ün ikinci döneminde tekrar yapılandırma yasası çıkar diye düşünüyorum. Vergide gecikme faizi aylık %3,5! Vergisini düzenli ödeyemeyenlerin borçları kartopu gibi büyümeye devam ediyor.

Kaynak: Manisa Kulis Haber