Fahiş fiyatla mücadele için cezalar artıyor… Caydırıcılık için mevcut düzenlemelerde değişikliğe gidilerek cezaların artması bekleniyor. Bu kapsamda Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

TBMM'ye sunulan torba kanun teklifi ile perakende yasasındaki stokçuluk ve fahiş fiyata ilişkin idari para cezalarının miktarları artırılıyor.

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güler'in aktardığı bilgiye göre, Türk Ticaret Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi, yürütme ve yürürlülük dahil olmak üzere 23 maddeden oluşuyor.

İş yeri kapatma cezası

Güler, "Bu teklif ile fiyat artışı için uygulanan para cezalarını artırıyoruz ve stokçuluk yapanlar için 6 güne kadar iş yeri kapatma cezası getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenlemeyle birlikte fahiş fiyat artışı için öngörülen ceza miktarı 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar yükselecek.

Stokçuluk için belirlenen ceza miktarı ise her bir aykırılık için 1 milyon TL'den 12 milyon TL'ye kadar artırılacak.

Ayrıca, bir takvim yılı içinde en az üç kez stokçuluk yapıldığı tespit edilen ve idari para cezası uygulanan üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler, yedi güne kadar iş yeri kapatma cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

Yasada, Rekabet Kurumu tarafından yürütülen soruşturmaların sürelerinin uzamasını engellemeyi amaçlayan düzenlemelere de yer veriliyor.

Ferdi Zeyrek karar verdi! Büyükşehir çalışanlarına yeni haber! Maaşlar... Ferdi Zeyrek karar verdi! Büyükşehir çalışanlarına yeni haber! Maaşlar...

Kaynak: AA