Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı. Filizkan yaptığı açıklamada, “Gazetecilik onurlu bir meslektir. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından 3 Mayıs gününün Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Başkan Filizkan, “3 Mayıs Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı karar ile tüm dünyada Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmaktadır. Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Anayasamızda da basın özgürlüğü güvence altına alınmıştır. Basın; bireyin ve toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, haber alma, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.” dedi.

“GAZETECİLİK ONURLU BİR MESLEKTİR”

Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü belli oldu! Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü belli oldu!

Gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğunu belirten Filizkan sözlerini şöyle sonlandırdı: “Basın mensupları dönemlerin tanığı olup, tarihe not düşerler. Bu nedenle Gazetecilik halkın haber alma, bilgilenme hakkına hizmet eden saygın, onurlu bir meslektir. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde, mesleğini özenle ve özveriyle yapan, gece gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin, kamuoyunu bilinçlendirmeye gayret eden, her zaman millet iradesinden yana tavır koyan tüm basın mensuplarımızın, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü  kutluyor. Demokrasi de 4 kuvvet olan basın sektörünün daha güzel günlere ulaşmasını diliyoruz.”

Muhabir: Özkan ÇELİK