Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Başak Bilgili Kalyoncu’nun çalışmalarından oluşan “Türk Motiflerinin Yolculuğu’’ isimli kişisel sergi açıldı.

Kürk Mantolu Madonna’nın dizisi geliyor! Kürk Mantolu Madonna’nın dizisi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda gerçekleşen açılışa Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, MHP 27. Dönem İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, AK Parti 27. Dönem Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, MHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Muammer Babuş, AK Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, Türk Kadınlar Konseyi Kurucu Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve sanatseverler katıldı. Protokol üyelerinin katılımı ile serginin açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından konuklar sergiyi gezerek Başak Bilgili Kalyoncu’dan eserleri üzerine bilgiler aldı. 35 eserin yer aldığı sergi 5 Mart’a kadar gezilebilecek.

“Gelenekselleşen Türk kadim kültürünün gündeme getirilmesinin gerektiğini düşünüyorum”

Serginin hazırlığının 1 yıl sürdüğünü söyleyen Sanatçı Başak Bilgili Kalyoncu, “Bu sergi hazırlığı aslında 1 yıllık bir süreç. Burada gördüğünüz gibi Selçuklu ve Osmanlı motiflerinin modernizasyonu ve doğrudan kullanımı var. Tabikii Orta Asya’dan itibaren bu izler var. Bazı motifleri aktarım adına bozmadan bazılarını da modernizasyona uyarladık. Sunumunu da kanaviçe tekniğiyle yaptık. İki ayaklı bir sergi aslında hem motiflerin tasarımı, çizimi, desenlendirilmesi ve boyaması var. Hem de kanaviçeye aktarımı var. Yani her şeyin dijitalleştiği günümüzde, yapay zeka da hayatımıza yeni girdi. Gelenekselleşen Türk kadim kültürünün unutulmaması, geleceğe aktarılması ilham kaynağı. Ben bunların gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Serginin Manisa’da olmasının ayrı bir ruhu var”

Kalyoncu, serginin Manisa’da olmasının ayrı bir ruhu olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Serginin Manisa’da Şehzadeler Şehrinde olmasının benim için ayrı bir ruhu var. Bu serginin ikinci açılışı. Biz bunu ilk olarak Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde açtık. Ancak Manisa’da olması benim için ayrı bir heyecan yarattı.”

Kaynak: Manisa Kulis Haber