Türkiye, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla kış mevsiminin sonuna yaklaşıyor. Bu yüksek sıcaklıklar beraberinde felaketleri de getirirken, meteorolojik kaynaklar Mart ayının hava durumu tahminlerini açıkladı. İşte tahminler...

Prof. Dr. Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı! Dikkate alınmazsa sonuçlar kötü olabilir… Prof. Dr. Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı! Dikkate alınmazsa sonuçlar kötü olabilir…

Mart ayı için istatiksel verilere dayalı olarak yapılan tahminlere göre, ülkenin farklı bölgelerinde çeşitli hava koşulları öngörülüyor. Ege, Trakya ve Marmara bölgelerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seyredeceği tahmin edilirken, iç ve doğu kesimler ile kuzeyde ise mevsim normallerinin altında soğuk hava bekleniyor.

Meteoroloji Bey isimli meteoroloji sayfasının Mart ayı hava durumuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasına göre; Batı ve Kuzey bölgelerde, özellikle Karadeniz'de, yağış miktarlarının ortalamanın biraz altında olacağı ve hafif kuraklık yaşanacağı öngörülüyor. Güney, iç ve doğu bölgelerde ise yağışların mevsim normallerine veya bazı yerlerde normallerin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Kutup girdabı yaşanacak

Mart ayında, kutup girdabı büyük bir ısınma yaşayacak ve zayıflayacak, bu durum Avrasya üzerinde etkili olacak ve Mart'ın başında normalden daha sıcak bir hava akımına yol açacak.

10-31 Mart arasında soğuk hava yaşanacak

10-31 Mart arasında İskandinavya blokajı modelinin oluşması ve Ural blokajı modelinin ortadan kalkması bekleniyor. Bu değişimle beraber Türkiye'yi soğuk ve yağışlı hava koşulları bekliyor.

Kar yağabilir

Ramazan ayında, İç Anadolu ve Karadeniz'in dağlık bölgeleri ile iç kesimlerinde kar yağışı olasılığı yüksek. Doğu ve Kuzeydoğu Anadolu'da yoğun kar yağışları Mart ayında sıkça görülebilir. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise yağış miktarlarının normalin üzerinde olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi