Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, Türkiye'de mayıs ayı kira artış oranları gündeme geldi. Mayıs ayı kira artış oranı, TÜFE'nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlenecekti ancak hükümetin geçtiğimiz yıllarda getirdiği yüzde 25 kira zammı sınırlaması devam ettiği için, mayıs ayındaki artış oranı da sınırlı kaldı. Peki, mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zammı ne kadar, kaç TL? İşte merak edilenler...

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayındaki enflasyon oranlarını duyurdu. Bu kapsamda kira artışlarında normalde kullanılan 12 aylık ortalama verisi de kesinleşti. 

Mayıs ayında kiralara uygulanabilecek maksimum zam oranı yüzde 59,64 olarak belirlendi.

Konut kiralarında ise 1 Temmuz'da sona eren yüzde 25'lik tavan zam uygulamasının devam edeceği ve bu uygulamanın 2 Temmuz 2024'e kadar geçerli olacağı açıklanmıştı.

İşyerlerinde kira zammı oranında herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Mayıs ayı kira artış oranı yüzde 59,64 olarak belirlendi. Bu durumda, mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenen işletme sahipleri, kiralarda yüzde 59,64'lük tavan zammını uygulayacak.

17 Mayıs Cuma Manisa altın fiyatları 17 Mayıs Cuma Manisa altın fiyatları

Kaynak: Manisa Kulis Haber