Değişen dünya ile birlikte film ve dizi izleme şekli de farklılaştı. Artık film ve diziler, sinema ya da televizyon kanallarından ziyade dijital platformlarda izleniyor. Bu doğrultuda öne çıkan platformlardan biri Netflix. Peki, Netflix üyelik fiyatları ne kadar? Tüm detayları listeledik…

Netflix Üyelik Fiyatları 2024

Netflix abonelik ücretleri paket türlerine göre değişiklik gösteriyor.

Netflix üyelik fiyatları 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

Netflix Üyelik Paket Türü

Paket Fiyatı

Temel Paket

119,90 TL

Standart Paket

176,99 TL

Özel Paket

229,99 TL

Netflix üyelik ücreti ne kadar sorusuna cevap verdik. Üyelik paketlerini ayrıntılarıyla inceleyelim…

Netflix Uyelik Fiyatlari 1

Netflix Üyelik Paketleri

Netflix kullanıcılarına farklı özelliklere sahip paketler sunuyor. Ücretlerine göre özellikleri de değişen bu paketler kullanıcılar tarafından merak ediliyor.

Netflix üç farklı üyelik paketine sahip. Bu paketler temel, standart ve özel olarak adlandırılıyor. İşte Netflix üyelik paketleri…

Netflix Standart Paket Özellikleri

Netflix’in üyelik paketleri arasında bulunan standart üyelik, kullanıcılara tam HD anlamına gelen 1080p çözünürlüğünde bir video kalitesi sağlıyor. Standart paketin görüntü ve ses kalitesini yüksek olarak ifade etmek mümkün.

Standart pakete sahip olan kullanıcılar Netflix’i televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tablette kullanabiliyor. Ayrıca paket, aynı evde iki farklı cihazda izlenebilme imkanı sunuyor. Paketin video indirme cihaz sayısı ise iki ile sınırlandırılmış durumda.

Netflix Temel Paket Özellikleri

Temel paket, Netflix’in ücreti en uygun üyeliğidir. İyi bir görüntü ve ses kalitesi sunan bu üyelikte kullanıcılar, videoları 720p (HD) çözünürlüğünde izleyebiliyor. Temel üyelik; videoları televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tablette izleme imkanı veriyor. Paketin ayrıca aynı evde bir cihazda izleme ve indirme özelliğini bulunuyor.

Netflix Özel Paket Özellikleri

Özel paket, yüksek ücretinin yanı sıra Netflix’in en kaliteli hizmeti barındıran üyeliğidir. Görüntü ve ses kalitesi en yüksek seviyededir. Bu pakete sahip olan kullanıcılar izlemek istedikleri videoları 4K (ultra HD) çözünürlüğünde izleyebilir. Ayrıca videoları HDR özelliğiyle izlemek de mümkün.

Özel paket; televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tablette izlenme imkanı sunuyor. Bunun yanında aynı evde dört farklı cihazda video izlenebilir ve altı farklı cihazda indirme sağlanabilir.

S&P Türkiye’nin notunu yükseltti… Bakan Şimşek’ten ilk açıklama geldi S&P Türkiye’nin notunu yükseltti… Bakan Şimşek’ten ilk açıklama geldi

Netflix Uyelik Fiyatlari 4

Netflix Üyelik Nasıl Açılır?

Netflix üyelik fiyatları kadar Netflix üyelik açma konusu da internette araştırılıyor. Birkaç adımda Netflix’te üyelik açmak mümkündür.

Netflix üyelik açma işlemi için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Netflix’e üye olmak için öncelikle Netflix web sitesi veya uygulamasına girilir.
  • Ana sayfada bulunan mail bölümüne sahip olunan mail adresi yazılır. Ardından oluşacak hesap için bir parola belirlenir.
  • Parola belirme işleminden sonra özelliklerine ve ücretine göre istenilen üyelik paketi seçilir.
  • Bu adımın ardından ödeme yöntemi belirlenir. Seçilen ödeme yöntemine göre istenilen bilgiler girilir. Ödeme yöntemi ilerleyen zamanlarda değiştirilebilir.
  • Bu adımları tamamladıktan sonra Netflix üyeliği aktif duruma gelir.

Netflix Uyelik Fiyatlari 2

Netflix Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

Netflix üyelik açman işlemlerinden sonra iptal aşamalarına da değinelim. Netflix üyelik iptali oldukça kolay şekilde gerçekleşir. Netflix’te herhangi bir sözleşme ve taahhüt bulunmadığı için bir üyelik ücret ödemeden iptal edilebilir.

Netflix üyelik iptali aşamaları şöyledir:

  • Üyelik iptali için internet sitesi ya da Netflix uygulaması ziyaret edilir.
  • İnternet sitesi için ana sayfanın sağ üst köşesindeki kutucuğa tıklanır ve “Hesap” bölümü seçilir.
  • Hesap bölümüne girdikten sonra “Üyeliği Yönetin” bölümü seçilir. Açılan sayfanın altında bulunan “Üyeliği İptal Et”e tıklanır.
  • “İptal İşlemini Tamamla” butonuna bastıktan sonra Netflix üyeliği iptal edilir.
  • Uygulamada ise uygulama ekranının sağ alt köşesinde bulunan “Benim Netflix’im” bölümüne girilir.
  • Açılan sayfada sağ üst köşede yer alan “Menü” bölümüne tıklanır.
  • Sayfada çıkan “Üyeliğimi İptal Et” ve ardından gelen “İptal İşlemini Tamamla” butonuna tıklandıktan sonra üyelik iptal edilir.

Netflix üyelik iptali ile ilgili bilinmesi gereken ayrıntılar bulunuyor. Bu ayrıntılar şu şekildedir:

  • Netflix üyeliği 10 ay içinde yeniden aktif edilmezse kalıcı şekilde siliniyor.
  • Netflix üyeliği hesap kesim dönemi içinde yapılırsa üyelik ücreti iade edilmiyor. Ama hesap kesimine kadar üyelik kullanılabiliyor.
  • Netflix üyeliği hesap kesim gününün ardından iptal ediliyor. İlgili günden sonra Netflix içerikleri kullanılamıyor

Muhabir: Özkan Çelik