MASKİ Genel Müdürlüğü ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, gelecek nesilde çevreye duyarlılık bilinci oluşturmak ve doğayı korumanın önemini vurgulamak amacıyla başlatılan proje tüm hızıyla sürüyor. Selendi ilçesinde eğitim gören 109 öğrenci, 6 öğretmen Kula Atıksu Arıtma Tesisi’nde ağırlandı. İnceleme gezisinin ardından öğrencilere Büyükşehir Belediyesinin yeni eğitim hizmetlerinden biri olan MABEM Kart hediye edildi. İdare tarafından Selendi ilçesine de 15 Milyon TL yatırım bedeliyle inşa edilen İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin de kuru kabulü geçtiğimiz hafta yapıldı, tesisin kısa sürede faaliyete geçmesi planlanıyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Manisa’da eğitim gören öğrencilerin Atıksu Arıtma Tesislerinde suyun arıtılma süreçlerini ve sağlıklı bir şekilde doğaya deşarjını gezerek öğrenmeleri amacıyla hazırlanan proje kapsamında Selendi ilçesinde eğitim gören 109 öğrenci ve 6 öğretmen Kula Atıksu Arıtma Tesisi’nde ağırlandı.

Büyükşehir, ÇKSM’nin minik öğrencilerini trafik kültürü ile buluşturdu Büyükşehir, ÇKSM’nin minik öğrencilerini trafik kültürü ile buluşturdu

Selendi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi de Kısa Sürede Faaliyete Geçecek

Öğrencilere Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığından Şube Müdürü Kürşad Kalemci eşlik etti. İlk olarak öğrencilere Selendi ilçesine 15 Milyon TL yatırım bedeliyle inşa edilen İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kuru kabulünün yapıldığı ve kısa sürede içerisinde faaliyete geçeceğinin bilgisi verildi. Ardından atıksu arıtım süreçleri detayları olarak öğrencilere anlatıldı. Suyun hanelerden tesise gelişi ve arıtıldıktan sonra doğaya deşarjına kadar olan süreç ile ilgili detaylı bilgi verildi. Öğrenciler merak edilen soruları sorma fırsatı buldu. Ayrıca öğrencilere atıksu arıtma tesislerinde görev yapan meslek grupları hakkında bilgi verildi. Gezi programına katılım sağlayan Selendili öğrenciler, daha sağlıklı bir çevre oluşumuna büyük katkı sağlayan Atıksu Arıtma Tesislerinin önemini daha iyi anladıklarını ve ilçelerine de tesis yapılacağı için mutlu olduklarını belirttiler.

Kaynak: Haber Merkezi