LGS kapsamında 2 Haziranda gerçekleştirilecek olan merkezi sınav için başvurular bu yıl e-Okul üzerinden isteğe bağlı yapılacak. Sınava katılım isteğe bağlı olurken katılmak isteyen öğrenciler, başvurularını elektronik ortam üzerinden ücretsiz yapabilecek. Milyonlarca öğrencis ise son başvuru tarihini merakla bekliyor. İşte, LGS’nin son başvuru tarihi…

Büyükşehir miniklere afet farkındalığı eğitimi verdi Büyükşehir miniklere afet farkındalığı eğitimi verdi

LGS başvuruları ne zaman son bulacak?

2 Haziran’da gerçekleştirilecek olan LGS için başvurular 18-29 Mart tarihleri arasında isteğe bağlı olarak “e-Okul” üzerinden yapılacak.

Kılavuz yayınlandı

Kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak merkezi sınav hakkında yönergeler anlatıldı.

Süreç nasıl işleyecek?

Öğrencilere başvuru sürecinde rehberlik etmek için okul müdürlükleri görevlendirilecek ve sınav başvuruları, 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda eğitim alan öğrenciler, başvurularını kılavuzda belirtilen formu doldurarak yapacaklar.

Öğrenciler, başvurularının onaylanıp onalanmadığını elektronik ortamda takip edebilecekler.

Giriş belgeleri ne zaman açıklanacak?

Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda gerçekleştirilecek. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs'tan itibaren okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınıp mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

Sınava katılacak öğrenciler, geçerli kimlik belgelerinin yanı sıra fotoğraflı onaylı giriş belgelerini de yanlarında bulunduracak.

Sonuçlar, 28 Haziran'da açıklanacak

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024'te "www.meb.gov.tr" internet sitesinde duyurulacak ve öğrencilere posta yoluyla sınav sonuç belgeleri gönderilmeyecek.

Kaynak: AA