Alaşehir Belediyesi tarihi Bakkal Şükrü (Şükrü Araç) Konağı’nı 'Kent Müzesi' olarak hizmete açtı.

Soğuksu Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Saint Jean Kilisesi ve tarihi Yıldırım Beyazıt Camii’ne komşu olan tarihi bina Alaşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek, turizm danışma ve kültür konağı olarak hizmet verecek.

Kent Müzesi olan Bakkal Şükrü Konağı açılışına Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir İYİ Parti Belediye başkan adayı Ümit Akdağ, sivil toplum örgütleri, Bakkal Şükrü’nün torunları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta Alaşehir’in tarihi arabaları, at arabaları ve faytonlar yerlerini aldı. İçerisinde Alaşehir’in tarihi bilgileri, panolar, telefon, gramofon, eski gazeteler, fotoğraflar, dirhemler, eski paralar, Bakkal Şükrü’ye ait fotoğrafların bulunduğu konak açılışında konak içerisini gezen Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, eski telefon rehberini incelerken, kendi babasının telefon numaralarını bularak, eskiden duyduğu bir karşı ödemeli telefon aramalarından bahsetti.

 Bakkal Şükrü'nün torunu Makine Mühendisi Lütfü Araç ise, "Bu mekanı rehabilite edip, tekrar konak olarak kazandıran, Bakkal Şükrü ismini yaşatan, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'na çok teşekkür ediyoruz, emeklerine ellerine sağlık." dedi.

Turizmle birlikte ilçe esnafı da kazanacak

Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, açılışta yaptığı konuşmada turizm alanında hedeflerini açıkladı. Alaşehir'in turizm potansiyelini artırmak için bir dizi çalışma planladıklarını belirterek, Kurşunlu Hanı'nı turistlerin ziyaretine açacaklarını ve burada yöresel ürünlerin satılacağı bir kafeterya benzeri bir mekan oluşturacaklarını ifade etti. Ayrıca, Yıldırım Beyazıt Camisi, Kurşunlu Hanı, kütüphane ve antik tiyatro gibi önemli noktaları turistlere tanıtmak için çalışmalar yapıldığını vurguladı. Alaşehir'in turizm potansiyelini artırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı haritasına işlendiğini ve UNESCO'da Alaşehir'in tahinli pidesi ve kapamasının tescillendiğini de sözlerine ekledi.

Tüm dünya Manisa’yı konuşmalı! Bir festival de şehrin bu özelliği için yapılmalı Tüm dünya Manisa’yı konuşmalı! Bir festival de şehrin bu özelliği için yapılmalı

 Yapılan açılışın ardından davetliler ve vatandaşlar konağı gezerek Alaşehir'in tarihi hakkında bilgi sahibi oldu. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve eşi Selen Öküzcüoğlu at arabası ve faytona binerek, ilçenin turizm sahasında kısa bir şehir turu attı.

Kaynak: İHA