Türk Hava Yolları(THY) personel alımı yapacağını açıkladı… Şirket, kabin memuru alımı için ilan açtı.

THY, “Take-Off Kabin” ilanı kapsamında en az lise mezunu, 1 Ocak 1982 ile 31 Aralık 2004 arasında doğanlar başvuru yapabilecek.

17 Mayıs Cuma Manisa altın fiyatları 17 Mayıs Cuma Manisa altın fiyatları

2 aylık eğitime katılacak

THY’den yapılan açıklamaya göre, değerlendirme süreçlerinde başarılı olanlar, kabin memuru adayı ünvanıyla işe başlatılarak İstanbul-Florya'daki THY Uçuş Akademisi'nde 2 aylık eğitime katılacak.

Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, kabin memuru olarak uçuş görevine başlayacak.

"Take-Off Kabin" ilanı ve diğer açık pozisyonlara THY'nin "kariyer.thy.com" internet adresinden başvurular gerçekleştirilebilecek.

THY hostes maaşları ne kadar?

THY'deki hosteslerin maaşları, deneyim ve pozisyonlarına bağlı olarak değişiyor. Başlangıç seviyesinde bir hostesin ortalama maaşı ise 2024 yılı itibarıyla 40.000 TL'den başlıyor.

Kriterler neler?

İlan kriterlerine göre, kabin memuru adaylarının iyi derecede İngilizce bilmesi şarttır ve ikinci bir yabancı dil bilmesi tercih sebebidir. Genellikle mezuniyet şartı en az yüksekokul düzeyindedir, ancak zaman zaman lise mezunu adayların başvuruları da kabul edilebilmektedir. Yurt dışındaki lise ve üniversitelerden mezun olan adayların denklik işlemlerini tamamlamış ve belge sunabilecek durumda olmaları gerekmektedir.

Kabin memuru olarak görev almak isteyen kadın adayların boyu 1.60 ile 1.80 cm arasında, erkek adayların boyu ise 1.70 ile 1.90 cm arasında olmalıdır. Kilo değerlendirmesi, boy-kilo endeksine göre yapılmaktadır. Ayrıca, vücudun görünen kısımlarında dövme, piercing, yara, yanık, leke, doğum lekesi ve benzeri kalıcı izlerin bulunmaması gerekmektedir. Adayların Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydının olmaması da gerekmektedir.

Kaynak: AA