Bu kadarına da pes! “Aşk acısı çekiyorum içim yanıyor” diyerek itfaiyeyi aradı! Bu kadarına da pes! “Aşk acısı çekiyorum içim yanıyor” diyerek itfaiyeyi aradı!

Türkiye'de gelecek haftalarda dikkate çekici bir hava durumu öngörülüyor. Bu kapsamda meteorolojik kaynaklardan da peş peşe uyarılar geliyor.

Hava Forum, Türkiye için endişe verici tarihi duyurdu. Bu tarihte büyük bir hava olayı ansızın gelerek ülke genelinde etkisini gösterecek.

Hava Forum'un konuyla ilgili uyarısında şu ifadeler kullanıldı:

"Müjde mi desek kötü haber mi desek bilemedik... Manşeti siz atın: 23-24 Nisan'da ülkemize 48 saatlik bir Afrika sıcak hava dalgası gelecek gibi gözüküyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hoş bir durum, çocukların mutlu olması lazım. Havayı takipteyiz..."

Çöl tozu nedir?

Çöl tozu, çoğunlukla Sahra Çölü'nden kaynaklanan ince toz partiküllerinin atmosfere karışmasıyla oluşan bir hava kirliliği türüdür. Genellikle kum, kireçtaşı, kil ve diğer minerallerden oluşan bu tozlar, kum fırtınaları veya diğer doğal olaylar sonucunda taşınarak atmosfere karışır.

Özellikle Sahra Çölü'nden başlayarak rüzgarlar aracılığıyla yayılan çöl tozları, Türkiye dahil birçok ülkede zaman zaman etkisini gösterir ve alınması gereken önlemlerle ilgili meteorolojik uyarılar ve hava kalitesi bildirimleri yayınlanır. Bu sayede halk, olası sağlık risklerine karşı bilinçlenir ve gerekli tedbirleri alır.

Kaynak: Manisa Kulis Haber