AK Partili milletvekilleri yargıda çeşitli düzenlemeleri içeren kanun teklifinin çalışmalarında sona geldi. Milletvekillerinin imzasına açılan ve yaklaşık 40 maddeden oluşan teklif, bu hafta TBMM Başkanlığı’na sunulacak.

İtiraz, istinaf ve temyiz başvurusu için süre iki hafta olacak

Kanun teklifine göre; itiraz, istinaf ve temyiz kanun yollarına başvuru süreleri iki hafta olacak. Yargılamaların makul sürede sonuçlandırılmadığı iddiasıyla yapılacak manevi tazminat talepleri Tazminat Komisyonu tarafından karara bağlanacak.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla Anayasa Mahkemesi'nde inceleme aşamasında olan bireysel başvurular, makul sürede yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yapılmış olması koşuluyla Tazminat Komisyonu'na başvurulabilecek.

Yargılama sürelerinden kaynaklanan hak ihlali iddialarına yönelik daha erişilebilir ve hızlı bir başvuru yolu sağlanacak şekilde düzenleme yapılacak.

Okula getirdiği biber gazı topu patladı! Okula getirdiği biber gazı topu patladı!

TMSF kayyum olarak atanabilecek

Şirket faaliyetleri kapsamında suç işlenmesi durumunda, suçtan kaynaklanan mal varlıklarının aklanması, silahlı örgütler ve terörizmin finansmanı suçlarına ilişkin olarak kayyum atanması durumunda, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kayyum olarak atanabilecek.

Kaynak: AA