Lalenin başkentinde lale sergisi! Lalenin başkentinde lale sergisi!

Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi(HEM) bünyesinde kurulan Türk sanat müziği korosu, “Bir Demet Zeki Müren” konseriyle usta sanatçıyı unutmadı.

Konser öncesi Zeki Müren'in hayatının anlattığı kısa video ile başlayan gecede, Şef Şebnem Coşkun’un yönettiği koro sahne aldı. 2 buçuk saat süren konserde Zeki Müren’e ait eserler Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından seslendirilirken, konser yoğun ilgi gördü. Koro, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Yunusemre Millet Çarşısında düzenlenen konsere  Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi,  Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, İl ve ilçe milli eğitim şube müdürleri, kurum ve  okul müdürleri, sendika temsilcileri ve 800'e yakın vatandaş katıldı.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş konserde görev alan kursiyerlere başarılarından dolayı teşekkür etti.

Yıldıray Demirtaş şöyle konuştu: "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki  'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir'. Bu akşam burada sanat için bir araya geldik. Birlikte müzik dolu dakikalar geçirdik. Bu güzel geceyi bize yaşatan çok değerli sanatçılarımız ve koro şefimiz Şebnem Coşkun'a teşekkür ederim. Gecemiz ve konserimiz çok güzel oldu. Yunusemre Halk Eğitimi Merkezimizde bu tür müzik kurslarımız ve konserlerimiz devam edecek.”

Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz ise “Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi olarak Bir Demet Zeki Müren  konseri gerçekleştirdik. Zeki Müren'in unutulmaz eserleri bu gece kulaklarımızın pasını sildi. Koro şefimiz  Şebnem Coşkun ve koroda bulunan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün konserimizi Manisa ve ilçelerinden gelen toplamda 800 vatandaşımız izledi. Coşkulu bir gündü. Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi olarak bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL