Bank of America (BofA), son tahminleri doğrultusunda yeni verileri kamuoyuyla paylaştı. Altın fiyatlarının gelecekteki seyrini belirleyecek etmenler arasında Orta Doğu'daki gerilimin azalması ve ABD'den gelecek veriler ile Fed'in faiz politikalarının yakından izlenmesi bulunuyor. Bu faktörler altın piyasasında önemli değişimlere yol açabilir.

Bakır fiyatları tırmanıyor

Bank of America'nın (BofA) son tahminlerine göre, bakır fiyatları 2025 yılında ton başına ortalama 10.750 doları bulacak ve 2026'da ise 12.000 dolara kadar yükselecek. Ayrıca, alüminyum için 2025 yılında ton başına 2.250 dolarlık bir öngörüde bulunuluyor.

Altın fiyatlarında düşüş

Son günlerde yaşanan İsrail-İran geriliminin yatışması, altın fiyatlarında bir düşüşe neden oldu. Özellikle ons altın fiyatı, bu tansiyonun düşmesiyle 2.295 dolara kadar geriledi. Bu gelişmeyle birlikte piyasalardaki gram altın fiyatı da 2.406 liraya kadar geriledi.

Araç sahiplerini sevindirecek haber… Motorin ve benzine indirim geliyor! Araç sahiplerini sevindirecek haber… Motorin ve benzine indirim geliyor!

Ayrıca, altındaki bu düşüş eğilimi devam ediyor. Günlük bazda ons altın fiyatı neredeyse yüzde 1 oranında kayıpla 2.300 dolar seviyesine indi. Gram altın ise yüzde 0,7'lik bir düşüşle 2.415 TL seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 3.949 TL'den alıcı buluyor.

Kaynak: Haber Merkezi